Sende faktura med KID

Endret Tue, 29 Mar, 2022 ved 10:00 AM

Et KID-nummer (kundeidentifikasjonsnummer) brukes ved betaling av en regning for å kunne identifisere kunden og hvilken faktura som er betalt.


Bruk av KID-nummer på fakturaen er en automatisk prosess som gjør det enklere å holde styr på hvilke regninger som er betalt, da dette ellers er manuelt arbeid.


KID-innbetalingen blir altså lagret slik at virksomheten får en bedre oversikt over alle innbetalingene, og det er en større trygghet at betalingene kommer riktig fram.

Hvordan bruke KID?

For å sende ut faktura med KID-nummer må du opprette en såkalt OCR-avtale med banken din – de aller fleste regnskapsprogrammer lar deg gjøre dette direkte i programmet.


Alt du egentlig trenger å vite å om OCR, er at det langt på vei brukes som synonym for KID. OCR står for Optical Character Recognition (optisk tegngjenkjenning), og er den teknologien bankene bruker for å automatisk lese av KID-nummer, beløp og kontonummer på fakturaer/regninger.


Avtalen du må opprette med med banken din for å kunne sende ut fakturaer med KID kalles en OCR-avtale, og filene du får fra banken (inn i regnskapsprogrammet ditt) heter OCR-filer.


Et KID-nummer kan være fra 3 til 25 siffer langt, og det siste sifret er et kontrollsiffer. Dette genereres med utgangspunkt i de andre tallene, og skal avdekke om en betaler har tastet inn feil KID-nummer.

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene
CAPTCHA-verifisering er obligatorisk.

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen